Ποιοί είμαστε


Η ΑΓΕΡΑΝΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδρύθηκε μέσα στο  Elise Cottage  που βρίσκεται στον πανέμορφο λόφο του Αγερανού κι ατενίζει αγέρωχα τη μαγευτική παραλία στο Βαθύ, αγγίζοντας με τα μάτια την παραλία του Μαυροβουνίου, μόλις 10 χμ. από το γραφικό Γύθειο.  Διοικητικά εντάσσεται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, ενώ γεωγραφικά αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό που προκαλεί τον επισκέπτη να τον ανακαλύψει.

Tο Elise Cottage  είναι μια λιθόκτιστη κατοικία του 1888 στον Αγερανό Γυθείου που αναπαλαιώθηκε το 2000 και διαθέτει πλέον όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Μέσα στο παλιό οίκημα μεγάλωσαν γενιές και γενιές μιας μανιάτικης οικογένειας και  συνεχίζει σήμερα να φιλοξενεί στους κόλπους του  ανθρώπους όλων των γενεών και εθνοτήτων.

Ο κήπος που περιβάλλει το οίκημα το συντηρεί και το ομορφαίνει, φέρνοντας το σε αντίθεση με το άγριο και ξερό τοπίο της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, ενώ προσδίδει μια άλλη διάσταση στο χώρο.

Ένας όμορφος και ζεστός χώρος που στεγάζει την τέχνη, τον πολιτισμό και τα  όνειρα των  φίλων της μανιάτικης γης κι όχι μόνο.

Η εμπνεύστρια της ιδέας ενός τέτοιου χώρου και ιδιοκτήτρια της κατοικίας Ελισάβετ Ιακωβίδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας μας λέει χαρακτηριστικά:

“Αρχικά,  ξεκινήσαμε να τραγουδάμε με τους συνεργάτες μου από μεράκι, για να επικοινωνήσουμε με τις ψυχές μας μέσω της όμορφης φύσης που περιβάλει το χώρο.

Κατόπιν, αποφασίσαμε το Δεκέμβρη του 2011 να ζεσταίνουμε τις κρύες χειμωνιάτικες και μοναχικές νύχτες με μουσική και ανθρώπους που θα ήθελαν να δουν και να ακούσουν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό.

Με τον ερχομό της άνοιξης ανοίξαμε τα φτερά μας στον κήπο με τα χρώματα και τα αρώματα κι έτσι, σιγά-σιγά  με τη βοήθεια και συμμετοχή του κόσμου αρχίσαμε να στήνουμε το χώρο μας για να προβάλλουμε την τέχνη και τον πολιτισμό…

Οργανώνουμε  εκδηλώσεις με τους συνεργάτες μου γιατί μας τροφοδοτούν με θετική ενέργεια ώστε να  ανταμώνουμε με αυτόν τον μικρό και υπέροχο κόσμο της Μανιάτικης γης που σκαρφαλώνουν στο λόφο του Αγερανού για να μας γνωρίσουν.

Για να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί…..”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *